WORKSHOPS

mei
25
za
Schilder je eigen sokken tijdens de Kunstmarkt @ Twee Steekjes Los
mei 25 hele dag

Zelf je sokken breien is helemaal hip! Er zijn zoveel sokkengarens in alle kleuren verkrijgbaar: met of zonder glitters, voor dikke of dunne sokken, gestreept of gevlekt. Je kunt het zo gek niet bedenken. Dus hoe leuk is het dan om je eigen sokkengaren te ontwerpen en verven?! Dan heb je écht unieke sokken, waarvan geen ander paar op de wereld is!

Tijdens de Kunstmarkt in Hattem op zaterdag 26 mei 2019 kun je je helemaal uitleven tijdens de workshops ‘Schilder je eigen sokken’!

In de workshops werken we met zogenaamde sockblancs. Dit zijn ongeverfde, dubbel gebreide ‘lapjes’ sokkengaren. Deze ga je beschilderen met speciale verf. Omdat de blancs dubbel gebreid zijn kun je twee dezelfde sokken breien. Na het verven wordt het garen gestoomd om de verf goed in te laten trekken en ervoor te zorgen dat het tijdens het wassen niet uitloopt. Dit stomen duurt een uur. Hier mag je op wachten terwijl je heerlijk door onze winkel struint, maar je mag ook later terugkomen natuurlijk.

We hebben het nu steeds over sokken, maar met dit garen kan je natuurlijk alle kanten op! Je kunt er ook een shawl, handschoenen of muts van breien/haken. Wanneer je meerdere blancs verft, kun je er een vest of trui mee breien. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Er zijn meerdere rondes en wanneer er een plekje vrij is kun je aanschuiven.

Wil je zeker zijn van een plekje? Geef je dan op voor een van onderstaande workshops! Graag het tijdstip erbij vermelden.

Tijdstippen:   
11.00 – 12.00 uur
12.30 – 13.30 uur
13.45 – 14.45 uur
15.00 – 16.00 uur

Maximaal aantal deelnemers per workshop: 8
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Kosten: €25,00 – vooraf aan de workshop te betalen (inclusief 1 setje blancs om te verven en de benodigde verf – wil je meerdere blancs verven? Geef je dan op voor meerdere workshops)

Opgeven kan via workshop@tweesteekjeslos.nl
Wanneer je je opgeeft voor de workshop ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

N.B. De sockblancs en verf behoren niet tot ons vaste assortiment, het is daarom niet mogelijk om na de workshop de benodigdheden om zelf sokken te verven bij ons in de winkel aan te schaffen.

aug
24
za
Grootste rommelmarkt van de Veluwe!
aug 24 hele dag